Valtuustoaloite 28.1. 2019: Oulun kriisikeskuksen toiminnan tukeminen

Oulun kriisikeskus tekee merkittävää kriisityötä Oulun kaupungissa. Laadukkaan ja nopean kriisityön merkittävyys on noussut esiin erityisesti viime aikoina. Viime vuonna kriisikeskus kohtasi yksilökäynneillä 650 eri asiakasta. Lisäksi Kriisikeskus kohtaa ihmisiä erilaisissa ryhmissä kuten itsemurhan kautta läheisensä menettäneiden sururyhmä ja koulutuksissa, joita he järjestävät. Viime vuoden aikana Oulun kriisikeskuksella oli kaiken kaikkiaan 4300 kohtaamista. Suurimman osan asiakkaista työntekijät ovat voineet ottaa vastaan ensi käynnille 1-8 päivän kuluessa yhteydenotosta.

 

Oulun kaupunki tuki Kriisikeskuksen toimintaan Tuirassa sijaitsevien ilmaisten toimitilojen muodossa vuoden 2016 loppuun saakka (laskennallisesti noin 30 000€/vuosi). Tuen lakattua Kriisikeskus muutti halvempiin tiloihin Oulun keskustaan joulukuussa 2016. Sen jälkeen Kriisikeskus ei ole saanut mitään avustusta kaupungilta.

 

Kriisikeskus tekee sellaista kriisityötä, jollaista Oulun kaupunki ei pysty tarjoamaan. Iso määrä asiakkaita ohjautuu kriisikeskuksen palveluun kuitenkin kaupungin työntekijöiden kautta.

 

Valtuustoaloitteenani esitän, että kaupunki aloittaa uudelleen kriisikeskuksen toiminnan tukemisen joko henkilöresurssin tai muun resurssin esim. vuokrakulut muodossa. Kaupunki ei pysty itse järjestämään kriisityötä samalla nopeudella ja vaikuttavuudella kuin kriisikeskus sitä tekee.

 

Oulussa 28.1.2019

Tanja Tiainen

kaupunginvaltuutettu (sd.)

Kommentit

Jätä kommentti